Greek English French German Italian Russian Spanish Vietnamese

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ

  Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, ΠΑΝΕΚΦΕ, διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, EUSO 2016. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που γεννήθηκαν μετά την 1‐1‐1999 (Α΄ και Β΄ τάξης).
 Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στην Αθήνα (ΕΚΦΕ Αιγάλεω) για τις ομάδες της Νότιας Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη (ΕΚΦΕ Κέντρου) για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Συμμετείχαν, με δικά τους έξοδα, τριμελείς ομάδες μαθητών από 80 σχολεία της χώρας (49 στην Αθήνα και 31 στη Θεσσαλονίκη) που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς όπου έλαβαν μέρος 398 σχολεία με 469 ομάδες και 1407 μαθητές.

 Ο Δημήτριος Αποστολίδης, Απόστολος Αργυρός και ο Δημήτριος Γαβρίδης αποτέλεσαν την ομάδα του Πειραματικού ΓΕΛ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία κατετάγη πρώτη ανάμεσα στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.
 Η ομάδα μας, μαζί με την ομάδα του ΓΕΛ. Κολεγίου Αθηνών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2016 που θα διεξαχθεί στο Ταρτού της Εσθονίας από 7 έως 14 Μαΐου 2016.
 Παιδιά συγχαρητήρια!! Εγώ δεν σας γνωρίζω προσωπικά γιατί δεν σας είχα μαθητές, όμως είμαι πολύ περήφανος για εσάς, γιατί υλοποιήσατε ένα όνειρο των καθηγητών των φυσικών επιστημών του σχολείου που το κυνηγούσαμε χρόνια...
Σας εύχομαι και με πανευρωπαική διάκριση!!

Κώστας Ναλμπάντης
Συνταξιούχος πλέον, Χημικός


 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ

lab

 Για ένα Χημικό οι ώρες που περνά στο εργαστήριο με τους μαθητές του είναι πολύ σημαντικές. Δείτε μερικά στιγμιότυπα από το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάνοντας κλικ εδώ


ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ

Δειτε εντυπωσιακές χημικές αντιδράσεις και τις ομορφότερες χημικές ενώσεις σε ένα βίντεο.

 ico new el Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

3L

Δείτε εδώ την διδακτεα ύλη και τα βιβλία Χημείας που αφορούν το σχολικό έτος 2017-2018.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

mhxanografiko

Η συμπλήρωση του Μ.Δ. είναι μια σημαντική δουλειά που απαιτεί χρόνο, σοβαρότητα, σκέψη και ηρεμία. Ένα σωστό Μ.Δ. μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στο μέλλον ενός μαθητή, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η συμπλήρωση ενός Μ.Δ. είχε αρνητικά αποτελέσματα για το μέλλον του υποψήφιου.
Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

EUSO 2016
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ
IMG 9230s

Η τριμελής ομάδα μαθητών του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέλαβε στον διαγωνισμό EUSO 2016, την πρώτη θέση ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.
Πατήστε εδώ  για να μάθετε περισσότερα.

46th INTERNATIONAL CHEMISTRY OLYMPIAD
vietnam

Η Ελλάδα συμμετείχε στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που διεξήχθη στο Ανόι του Βιετνάμ από 20 έως 29 Ιουλίου 2014.
Δείτε τα θέματα και φωτογραφίες.

ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ
fotodentro

Δείτε τις σπουδαιότερες πολυμεσικές εφαρμογές μου, πατώντας εδώ.

Δείτε όλες τις πολυμεσικές εφαρμογές μου στο   "Φωτόδεντρο" και στο  "Βιντεόδεντρο".

ΧΗΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ

s p

Πατήστε εδώ για να δείτε πολύ χρήσιμες προσομοιώσεις χημικών φαινομένων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΧΗΜΕΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
mathites1

Οι παρακάτω υπερσύνδεσμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξάσκηση των μαθητών Α' και Β' Λυκείου.

Η ΣΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΗΣ

old sarti
Τα τελευταία 35 χρόνια κάνω διακοπές στη Σάρτη. Όμως μόλις πριν λίγο καιρο πληροφορήθηκα λεπτομέρειες της ιστορίας της. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα για τη Σάρτη και το πανέμορφο Μετόχι της.
Μπορείτε να πληροφορηθείτε πολλά περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

61006
Σήμερα:Σήμερα:7
Χθες:Χθες:55
Αυτή την εβδομάδα:Αυτή την εβδομάδα:214
Αυτό το μήνα:Αυτό το μήνα:944
Συνολικά:Συνολικά:61006

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ

creative

Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδα είναι αξιοποιήσιμο για οποιαδήποτε χρήση, εκτός της εμπορικής χρήσης σύμφωνα με την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή.

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com